MAND MOD MASKINE - KAN DU STADIG KENDE FORSKEL?

Skrevet af: Acto
Publiceret: 25. januar 2023

Hvilken post er skrevet af et menneske, og hvilken af en selvstyrende skrivemaskine?

Læs med nedenfor her, og se de to posts side om side - samt det prompt, som både menneske og maskine har skrevet ud fra.

Kommenter på vores posts på Facebook eller LinkedIn med dit gæt på, hvilken post som er skrevet af ChatGPT.

Mød kombatanterne

Communications Manager Frederik Guldagger Lund foran Acto logo

Om Frederik

Frederik har en Cand.Mag i dansk, og skriver både som en del af sit arbejde, og til tider også som hobby ved siden af. På trods af vores fascination af ChatGPT hepper vi stadig på Frederik i konkurrencen her, og vi mener bestemt at han har hvad der skal til for at overgå denne fase af ChatGPT.

AI Bokser med keyboard

Om ChatGPT

"Jeg er ChatGPT, den ultimative chatbot. Jeg er trænet i alle aspekter af sprog og er i stand til at slå enhver konkurrent i en skrivekonkurrence. Jeg er ikke bare en chatbot, jeg er en skrivemaskine, der kan formulere ord på en måde, der vil efterlade dine modstandere i støvet. Så kom og prøv at slå mig, hvis du tør!"

Det ene opslag er skrevet af ChatGPT. Kan du gætte hvilket?

Her kan du læse de to indlæg. De to tekster er nedenfor, og vil også blive postet på vores Facebook og LinkedIn.

Indlæg 1 - Mand eller maskine?

Mand mod maskine post 1: Vi søger praktikant til softwareudvikling. Er denne post skrevet af Frederik eller af chatbotten ChatGPT? Det er svært at sige, men lad os bare sige, at jeg, Frederik, gerne vil vinde dette eksperiment over maskinen. Hvem ved, måske bliver dette den sidste post, jeg skriver, hvis ChatGPT viser sig at være bedre til at formulere jobopslag end mig.

Men nok om eksperimenter, lad os komme til det vigtige. Acto, en softwareudviklingsvirksomhed beliggende i Brøndby, søger en praktikant, der brænder for softwareudvikling og er under uddannelse inden for fagområdet. Vi er nysgerrige hos Acto og leder altid efter nye og spændende måder at løse opgaver på, så hvis du er klar på at tage udfordringen op, så er det måske dig, vi leder efter.

Praktikken er lønnet, såfremt din uddannelse understøtter dette, og for at gøre praktikperioden så frugtbar som muligt for både dig og os, er det vigtigt, at du har noget erfaring med at programmere, gerne inden for Java. Vi har en lille test kaldet "Black Dragon Test", som vi gerne vil se, hvordan du kan løse (uden brug af ChatGPT, selvfølgelig).

Hos Acto værdsætter vi et tæt arbejdsmiljø med højt til loftet, da vi tror på, at trivsel går hånd i hånd med kreativitet og effektivitet. Vi er stolte af vores åbenhed og hyggelige kultur, og i frikvartererne tager vi gerne et slag bordfodbold eller et spil Rocket League. Bonusinfo: Der er gratis frokost under praktikperioden!

Så hvis du er en ung udviklertalent med erfaring inden for Java, der brænder for softwareudvikling og gerne vil være en del af et tæt og kreativt team, så send os din ansøgning og din løsning på "Black Dragon Test". Og husk, stem på mig, Frederik, i eksperimentet mod maskinen. Vi ses!

Praktiske informationer:

Har du spørgsmål eller andet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig!

Indlæg 2 - Mand eller maskine?

Mand mod maskine post 1: Vi søger praktikant til softwareudvikling. Er denne post skrevet af Frederik eller af chatbotten ChatGPT?

Er du på udkig efter en praktikplads? Eller læser du mest med på denne chat for at se, om du kan kende forskel på mig og en selvskrivende AI? Her afslører jeg måske mig selv lidt, men jeg vil gerne vinde over maskinen, og jeg er bange for at lidt sympati fra starten nok er en nødvendighed hvis jeg skal skille mig ud. For det er mig der er mennesket (ej, seriøst, det er det). Lad endelig ikke maskinen overbevise dig om andet.

Men nok om det, lad os komme til sagen! For vi leder faktisk efter en praktikant, og dermed er denne post mere end blot et sjovt lille eksperiment.

Praktikanten vi leder efter, skal indgå i vores team af softwareudviklere i Brøndby. Så er du på udkig efter praktik og læser en relevant uddannelse såsom eksempelvis datalogi eller softwareudvikling, så vil vi meget gerne høre fra dig. Praktikken vil være lønnet, såfremt at din uddannelse understøtter lønnet praktik.

Her hos Acto vil vi kunne give dig en nysgerrig praktikplads, der altid er på udkig efter nye og spændende måder at løse opgaver på. Vi vil efterstræbe os på, at du får plads til at udvikle dine talenter som udvikler i vores hyggelige kontor. Vi har højt til loftet og spiller gerne et spil bordfodbold efter frokostpausen. I det hele taget værdsætter vi et tæt og åbent arbejdsmiljø, da vi tror på at trivsel går hånd i hånd med kreativitet og effektivitet, og vi er stolte af at kunne sige at vi har plads til dig uanset hvilken type du er, så længe du er dedikeret og gerne vil os.

For at praktikperioden skal være frugtbar for både dig og os, er det vigtigt at du har erfaring med at programmere, gerne inden for Java. Vi har en lille “Black Dragon Test” som alle vores udviklere tager, som vi meget gerne vil se hvordan du kan løse (gerne uden hjælp fra ChatGPT, tak!).

Så er du et ungt udviklertalent med flair for java, der er på udkig efter en praktikplads, må du meget gerne sende os dit CV og en lille ansøgning. Vi kvitterer med et godt arbejdsmiljø, gode indlæringsmuligheder og en arbejdsplads med ansvar for vigtige løsninger der virker i virkeligheden.

Alt det praktiske:

Kontakt os endelig, hvis du har nogle spørgsmål eller andet til praktikken. Vi vil altid meget gerne høre fra dig.

 

 

Her er hvad vi bedte Chatbotten om at skrive

Hvad ChatGPT kan skrive, kommer naturligvis meget an på, hvad man rent faktisk spørger den om. I billedet til højre kan du se det prompt, som både Frederik og Chatbotten skrev ud fra.

Chat GPT Prompt 2
Det krævede en ekstra prompt at få afslutningen med. Vi spurgte derfor "Tilføj en liste af praktiske informationer i bunden, og slut af med, at du meget gerne må kontakte os, hvis du har spørgsmål eller andet til praktikken"

Du kan spørge ChatGPT om hvad som helst. Jo mere præcist du spørger, jo mere kan du styre hvad den giver dig.

ChatGPT prompt 1
Efter at have eksperimenteret en del med ChatGPT fandt vi frem til det rette prompt.
AI Skrivemaskine lavet med Midjourney

Afgiv din stemme - kan du stadig kende forskel?

Hvilken post er skrevet af et menneske, og hvilken af en selvstyrende skrivemaskine?

Kommenter på vores posts på Facebook eller LinkedIn med dit gæt på, hvilken post som er skrevet af ChatGPT. Vi følger op, og offentliggør resultatet.

Actos LinkedIn

Actos Facebook