Få op til 100.000 i tilskud gennem SMV Digital i 2024

Skrevet af: Frederik Lund
Publiceret: 17. november 2023

Nye puljer i 2024

Nu har din virksomhed mulighed for at få både forspring og et skub bagi, når den skal tage sine næste digitale skridt. Med op til 100.000 kr. i tilskud, kan de nyligt annoncerede SMV digital puljer for 2024 være med til at sikre, at din udvikling bliver en succes! Læs med her, så du kan være foran feltet, når der skal ansøges.

SMV Digital kan understøtte din virksomhed

Tag de næste digitale skridt med SMV Digital

Med­finansiering i 2024

Når man får SMV Digital tilskud, skal man selv medfinansiere tilskuddet. Medfinansiering dækker over egne/medarbejdertimer brugt i projektet, samt egen investering, eller en kombination af dette. Ved rådgivningspuljer skal man medfinansiere 50% af tilskuddet.

Tidsplan for 2024

Det ved vi om puljerne

Passer en af puljerne til dit digitale projekt?

Sandsynligvis kan du gøre brug af én af de fire puljer for privat rådgivning. Men måske passer puljerne øremærket til "rådgivning om brug af data" og "rådgivning om digital sikkerhed og dataanvendelse" også til din business case? Vi gennemgår hvad puljerne indebærer nedenfor!

Privat rådgivning (50.000 og 100.000)

Den private rådgivningspulje plejer at være relativt bred, og uden et egentligt tema som projektet skal overholde.

Tilskuddet kan fx anvendes inden for:

 • Digital administration og økonomistyring (bogføring, e-fakturering, bilagsscanning, løn og lign.)
 • Digital markedsføring (SEO, annoncering og lign.)
  • OBS: rådgivningspuljerne på 100.000 kr. dækker normalt ikke denne type projekt
 • Digital sikkerhed
 • E-handel og online markedspladser
 • Systemintegration
 • Produktionsoptimering
 • Indsamling og udnyttelse af data

Husk at dobbelttjekke oplægget i den faktiske pulje, så du er helt sikker på, at den dækker dit projekt.

Disse puljer åbner 29. januar, 18. marts, 26. august og 30. september.

Rådgivning til afklaring

Du kan bruge denne type af pulje både til rådgivning i form af et 'afklaringsprojekt', altså et projekt der handler om at træffe de rette beslutninger ifht. at realisere dine digitale ambitioner fremadrettet, forberede et egentligt udviklingsprojekt og lign.

Rådgivning til implementering

Rådgivningen kan også understøtte et 'implementeringsprojekt'. Her skal rådgivningen være med til at sikre, at dit udviklingsprojekt løber ordentligt af stabelen.

SMV-rådgivning og udvikling hos Acto

Vi kan hjælpe dig med SMV Digital.

Som digitalt hus med ekspertise for både udvikling og rådgivning har vi opbygget en god erfaring med at arbejde med SMV Digital projekter. Det er vigtigt at vi hurtigt kan komme ind til kernen af dit projekt, så I kan komme i gang med at realisere jeres udviklingsplaner. Kontakt os her

SMV Digital vækst symboliseret med et billede
De fleste SMV'er kan skabe værdi ved bedre digitalt at understøtte det arbejde, som de allerede er gode til. Med et godt rådgivningsforløb kan du sikre, at din virksomhed er klar til at tage sine næste digitale skridt.

Skab værdi med dine data - Rådgivning (100.000)

Der er ikke en konkret projektbeskrivelse endnu, men den kommer sandsynligvis til at ligne oplægget fra 2023 under samme titel. Dengang galdt følgende:

Krav til projektet

Dit projekt skal:

 • Have digital og teknologisk nyhedsværdi for din virksomhed
 • Bidrage til at realisere din virksomheds vækstambitioner
 • Være tilstrækkeligt organisatorisk og økonomisk forankret.
 • Omhandle anvendelse af virksomhedens data

Det kan du få rådgivning til

Du kan få rådgivning til at komme i gang med at udnytte de data, som din virksomhed allerede indsamler og har lageret, og bringe dem bedre i spil i dine produkter, services og forretningsmodeller. Indsamling af ny data kan udgøre en mindre del af projektet, såfremt projektet primært har fokus på dataanvendelsen.

Tilskuddet kan fx anvendes til projekter om:

Her er eksempler fra SMV Digital (2023)

 • Hvordan visualisering af data kan hjælpe med at spotte nye salgs-, forretnings- og eksportmuligheder og gøre dine beslutningsprocesser datadrevne
 • Hvordan indsigt i data kan være med til at frigøre tid og ressourcer ved at identificere områder i virksomheden, hvor der kan optimeres og effektiviseres som fx i virksomhedens produktion eller lager
 • Hvordan du kan analysere data til at identificere leads af høj kvalitet, skabe optimale kunderejser eller forudsige dine kunders præferencer og behov
 • Hvordan virksomhedens data kan sammenlignes på tværs af datakilder, så det fx bliver muligt at analysere og sammenstille marketingkampagner og opnå indsigter til planlægning af fremtidige kampagner
 • Hvordan virksomhedens data kan anvendes til at identificere og dokumentere mulige klimabesparelser, sporbarhed i produkter mv.

Digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse - Rådgivning (50.000)

Det præcise indhold i denne pulje er mere uklart, da det endnu ikke er annonceret, og den seneste pulje med lignende tema var i 2022.

Du kan potentielt bruge puljen til rådgivning der skal styrke din digitale sikkerhed, eller rådgivning angående data-etik. For nu venter vi på, at der kommer en konkret puljebeskrivelse, så vi ved præcis hvad det er, man kan få støtte til.

Kan omhandle temaer såsom:

Spørgsmål om certificeringer, behandling af følsomme data, rådgivning til udvikling af SSO eller træning af medarbejdere.

Hvilken værdi giver denne pulje?

Denne pulje er klart mest relevant for en virksomhed, der allerede er digitalt etableret, og ønsker at øge sin

Det skrev SMV digital om 2022-puljen

Digital sikkerhed og dataetik er centrale elementer for enhver moderne virksomhed, især i lyset af trusler fra cyberangreb. Ved at styrke jeres digitale sikkerhed kan I beskytte jeres virksomhed mod eksterne trusler, hvilket minimerer risikoen for driftsforstyrrelser og potentielle indtægtstab. Dette opnås gennem effektiv forvaltning af data, optimering af processer og systemer, regelmæssige opdateringer og klare politikker.

Dataetik omfatter mere end blot at overholde lovgivningen; det indebærer et ansvar for at håndtere kunde- og partnerdata med respekt og integritet, samt at sikre gennemsigtighed i virksomhedens datahåndtering. At praktisere dataetik betyder at handle korrekt og respektfuldt, selv når ingen ser på.

For virksomheder, der ønsker at opnå en formel anerkendelse for deres engagement i digital sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, kan mærkning eller certificering være en vej. Det er vigtigt, at den valgte mærkning eller certificering specifikt fokuserer på disse områder.

Actos udviklere arbejder både med software og webudvikling

Skab Digital Værdi med et SMV Tilskud

Det er oplagt at udnytte et tilskud fra SMV digital til booste din virksomheds produktivitet ved hjælp af digitale systemer, automatisering eller e-handel? Vi har styr på SMV Digital, og hjælper dig gerne!

Kontakt Acto

Vi kan hjælpe jer med SMV Digital

Vi hos Acto står klar til at hjælpe dig! Med vores dygtige direktør og erfarne SMV Digital rådgiver, Peter Heiberg, ved roret, står vi klar til at vejlede og bistå din ansøgningsproces.

Vi er mere end din guide

Acto er ikke kun din guide. Vi er også dit powerhouse, når det kommer til udvikling! Vores team af erfarne udviklere og dygtige IT rådgivere bygger til dagligdag softwareløsninger helt fra bunden for små og mellemstore virksomheder. Vi kan hjælpe med at optimere din ansøgning, så den skinner igennem og får den opmærksomhed, den fortjener.

Vi kan udvikle dit projekt

Mangler du et udviklingsteam til dit projekt, har vi holdet til at hjælpe jer. Hvis du kontakter os med dine digitale ambitioner, kan vi lave en fælles udviklingsplan.

Vores løsninger hjælper

Securitas - Access Management
PHA - Find2Learn
Lægernes Pension - Webportal
CONNEXII - StayInTouch
Sampension - Webportal
Professionshøjskolerne Absalon og København - book2learn

Hvordan fungerer det?

Det behøver ikke være svært at få udviklet den rette digitale løsning til din virksomhed. Vi står klar til at hjælpe dig. Kontakt Acto i dag!

Actos udviklingsteam mødes for at finde den rigtige løsning

En god rådgivningsproces skal sikre sammenhængen mellem dine behov og den løsning, som du i sidste ende får udviklet.

 1. Rådgivning

  • Få professionel vejledning fra Peter Heiberg og vores talentfulde team
  • Vi hjælper dig med at forstå krav og kriterier for puljen
  • Få assistance til at formulere en overbevisende ansøgning
 2. Udvikling

  • Har du behov for et stærkt udviklingsteam? Acto er her for dig!
  • Vi specialiserer os i at skabe skræddersyede løsninger, der matcher dit projekts unikke behov.
 3. Support

  • Vi forlader dig ikke, når projektet er færdigt. Acto tilbyder løbende support og vedligeholdelse for din løsning
  • Vi sætter en ære i at bygge god software, som kan skaleres og videreudvikles efter din virksomheds behov

Læs også

Den der kommer først til mølle får først malet - også når det gælder SMV Digital

Guide - Sådan søger du SMV Digital

SMV Digital kan bidrage med op til 100.000 kr. til dit softwareprojekt. Men hvordan hænger det lige sammen, og hvad er kravene egentlig? Guiden her giver et hurtigt overblik over hvad du kan forvente fra SMV Digital, og linker dig videre til de vigtigste ressourcer til din ansøgning.

Kvinde holder en grøn kuffert

Her er de aktive og kommende SMV Digital puljer!

SMV Digital informerer løbende om nye puljer og hvornår de åbner. Vi opdaterer løbende med de nye informationer, så du ikke går glip af en pulje, der passer til dit projekt. Se de nuværende puljer her!

Peter Heiberg er direktør for Acto og SMV Digital rådgiver

Peter Heiberg SMV Digital rådgiver

Det er vigtigt at I får den rette rådgiver til jeres SMV projekt. Hvis I skal have udviklet et system til Digital Omstilling eller en avanceret hjemmeside med kundeselvbetjeningsløsninger og integrationer til relevante systermer, så er Peter den oplagte kandidat. Læs mere, og book et uforpligtende møde her.

SMV Digital Rådgivning